Ahojíík. jsem moc ráda že jsi navštívil/a můj blog. Budu ráda za komentík. Ale přeji si vaše REKLAMY do rubriky REKLAMY. Děkuji za pochopení.

Hraboš polní

19. září 2016 v 15:53 | vladushka |  SSavci
alternativní popis obrázku chybí
Hraboš polní (Microtus arvalis)
Čeleď: hrabošovití (Microtidae)
Řád: hlodavci (Rodentia)
je jeden z našich nejhojnějších drobných savců. Je 8 až 13 cm
velký s ocáskem 2,1 až 5 cm dlouhým. Žije na polích, sušších
loukách i v řídkých lesích. dovede se neuvěřitelně rychle
rozmnožit. Samice mívá 3 až 13 mláďat, obvykle pětkrát, ale
také až dvanáctkrát do roka. Už ve stáří 35 dní mohou mít
mladé samice samy mláďata. Mláďata se rodí slepá a otevírají
oči po 8 dnech. Naštěstí mají hraboši mnoho nepřátel,
ptáků, šelem atd. Hraboš polní žije často v početných
koloniích. V zemi si vyhrabává rozvětvené chodbičky a
hnízdní komůrky asi půl metru hluboko. Na povrchu si
vytváří od nory k noře povrchové chodbičky, které jsou
po stranách vyhlazené a zvířata v nich jezdí jako po
skluzavce. V zimě si pod sněhem hraboši budují tunely.
Aktivní jsou hlavně v noci, kdy se vydávají za potravou. Živí
se trávou, výhonky, semeny a polními plodinami. Zimu
hraboš nepřespává. Dožívá se 1,5 až 4 let.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Věříš na magii?

Ano věřím 76.9% (10)
Trochu tomu věřím 15.4% (2)
Nevěřím, je to blbost! 7.7% (1)

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 19. září 2016 v 16:04 | Reagovat

Zajímavé zvířátko :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama