Ahojíík. jsem moc ráda že jsi navštívil/a můj blog. Budu ráda za komentík. Ale přeji si vaše REKLAMY do rubriky REKLAMY. Děkuji za pochopení.

Kočka divoká

19. září 2016 v 14:43 | vladuska |  SSavci
alternativní popis obrázku chybí
Kočka divoká (Felis silvestris)
Čeleď: kočkovití (Felidae)
Řád: šelmy (Carnivora)
se vyskytuje na Slovensku. Obývá jen hluboké lesy, především v
teplých středních polohách. Úkryt si vyhledává v dutinách
stromů, opuštěných doupatech jezevců nebo lišek i v
jeskyňkách. Dosahuje délky těla 50 až 78 cm, délky ocasu 23 až
28 cm, výšky v kohoutku (měřeno od země k lopatkám) 31 qž 44
cm a hmotnosti 1,2 až 8 kg. Po celý rok žije samotářským
životem a jen v únoru, v době svatební, přichází kocour za
kočkou na krátký čas. Samice vrhá v úkrytu po 63 dnech
březosti 3 až 7 mláďat, která jsou slepá a prohlédnou po 9 až
11 dnech. Mateřské mléko sají 4 měsíce, ale už ve stáří 1,5
měsíce přijímají tuhou stravu z kořisti. Kočka divoká loví
drobné obratlovce, hlavně hlodavce, ale i hmyz a vzácně si
troufne na malé srnče nebo zajíce. Aktivní je hlavně v noci.
Zimu nepřespává.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama