Ahojíík. jsem moc ráda že jsi navštívil/a můj blog. Budu ráda za komentík. Ale přeji si vaše REKLAMY do rubriky REKLAMY. Děkuji za pochopení.

Norník rudý

19. září 2016 v 16:00 | vladushka |  SSavci
alternativní popis obrázku chybí
Norník rudý (Clethrionomys glareolus)
Čeleď: hrabošovití (Microtidae)
Řád: hlodavci (Rodentia)
obývá hojně lesy, polní remízky, křovinatá místa, také parky, a
dokonce i rákosiny. Je 8 až 12 cm velký s 3 až 6,5 cm dlouhým
ocáskem. Buduje si systémy nor s mnoha východy, úkryty a
zásobárnami, kam si nanosí semena a přikrývá je listy. Hnízdo
z mechu a listí si staví pod pařezy, mezi kameny apod.
obvykle nízko nad zemí. Živí se semeny, zelenými částmi
rostlin, bobulemi, žaludy, ale z jedné třetiny také hmyzem,
pavouky apod. Samice vrhá i čtyřikrát ročně 3 až 8 mláďat,
která vidí po 9 dnech. Zimu roník rudý nepřespává.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama