Ahojíík. jsem moc ráda že jsi navštívil/a můj blog. Budu ráda za komentík. Ale přeji si vaše REKLAMY do rubriky REKLAMY. Děkuji za pochopení.

Potkan

19. září 2016 v 17:55 | vladushka |  SSavci
alternativní popis obrázku chybí
Potkan (Rattus norvegicus)
Čeleď: myšovití (Muridae)
Řád: hlodavci (Rodentia)
pochází pravděpodobně ze severovýchodní Asie. Dnes je rozšířen
po celém světě a všude patří k nejobávanějším škůdcům. Je až
27 cm velký s až 23 cm dlouhým lysým šupinatým ocasem. Rád se
zdržuje v místech, kde je voda, také v městských kanalizacích
apod. Velmi dobře se potápí a plave. Žije ve skupinách. Hnízdo
si buduje v norách, které si sám vyhrabává. Je všežravec. Žere
zásoby krmiv, ale napadá také menší obratlovce, často i kuře
nebo malého králíčka. Neuvěřitelně rychle se množí. Samice
vrhá až sedmkrát v roce obvykle 6 až 9, ale také 22 mláďat.
Ta se rodí slepá a vidí v 13 až 17 dnech. Zimu potkan
nepřespává. Dožívá se až 4 let.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama